Gans begeerlijk

 19,95

Catalogusnummer: 9789490165420
EAN: 9789490165420
Categorieën: ,

Beschrijving

Deze bundel bestaat uit zeven aansprekende preken van Jonathan Edwards, met als thema: de heerlijkheid en uitnemendheid van Christus.

Edwards legt in deze preken de grootste nadruk op de persoon van de Heere Jezus Christus. Zijn goedheid, Zijn genade, Zijn bloed, Zijn schoonheid, Zijn waarde, Zijn heiligheid, Zijn godheid, Zijn gewilligheid en Zijn volheid komen ruimschoots aan de orde. Zo wordt ons hart gewekt tot liefde, tot een onverzadigbare passie voor de persoon van Jezus. Wie is met Hem te vergelijken? Alles aan Hem is gans begeerlijk. We hebben genoeg aan Hem en we krijgen nooit genoeg van Hem.

Vertaling: ing. Jan Zeeman (Urk).

Met een uitgebreide inleiding van prof. dr. A. Baars, getiteld ‘Edwards als prediker’, en een woord van aanbeveling door prof. dr. W. van Vlastuin.

Ook is er een levensbeschrijving in deze bundel opgenomen.

Jonathan Edwards (1703-1758) wordt beschouwd als de belangrijkste en meest invloedrijke theoloog en filosoof uit de Amerikaanse geschiedenis. Als puriteins prediker en theoloog speelde hij een grote rol bij de ‘Grote Opwekking’ rond het midden van de achttiende eeuw. Zijn geschriften oefenen wereldwijd nog altijd grote invloed uit.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Gans begeerlijk” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *