Verwachten wij die grote dag…?!

 22,50

Catalogusnummer: 9789490165338
EAN: 9789490165338
Categorieën: ,

Beschrijving

‘Daarom verwachten wij  die grote dag met een groot verlangen om ten volle te genieten de beloften  Gods in Jezus Christus,  onze Heere.’

Deze woorden uit het slot van artikel 37 van de Nederlandse  Geloofsbelijdenis vormen het uitgangspunt  voor dit boek  waarin zeventien predikanten zich bezinnen op de christelijke toekomstverwachting. Dit doen ze aan de hand van vragen die hen gesteld werden  en betrekking  hebben op: de tekenen der tijden, onvervulde beloften, de wederkomst, het laatste oordeel, hel en hemel.

Een uitgave met een zowel aangrijpende als ontroerende inhoud waarvan  vooral een dringend appèl uitgaat met het oog op de betrekkelijkheid van het aardse leven en het definitieve van onze  eeuwige toekomst, maar ook om de geciteerde woorden  uit de belijdenis in ons leven te laten functioneren.

De predikanten die een bijdrage leveren,  zijn: H. van den Belt (PKN), D.J. Budding (PKN), P.D.J. Buijs (CGK), A.A. Egas (CGK), E. Hakvoort (GG), W. Harinck (GG), J. Hoek (PKN), W.J. op ’t Hof (HHK), A. Kort (OGG), C.J. Meeuse (GG), M. van Reenen (HHK), B. Reinders (VOGG), J. van Rijswijk (GG), P. Roos (CGK), C. van Velzen, W. van Vlastuin (HHK) en G. van Zanden (PKN).

Adriaan van Belzen (Middelburg, 1975) publiceerde reeds diverse interviewbundels,

waaronder Terugblik (n.a.v. 100 jaar Gereformeerde Gemeenten),  Bevindingen (over de orde van het heil) en Preken is een liefdedienst (een kijkje in de ‘keuken’ van de predikant).

Daarnaast maakt hij interviews voor het pastoraal magazine Om Sions Wil en doet hij redactioneel werk voor Uitgeverij Lucas Boeken te Tholen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Verwachten wij die grote dag…?!” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *