Wat moet ik doen om zalig te worden?

 19,90

Catalogusnummer: LB 2402
EAN: 9789490165505
Categorie:

Beschrijving

De vraag: Wat moet ik doen om zalig te worden? is eigenlijk heel bijzonder. De vraag zet ons middenin het vraagstuk van wel moeten en niet kunnen; van de onmogelijkheid aan onze kant, terwijl tegelijk de volle verantwoordelijkheid voor het heil van onze ziel bij ons ligt. Als dat dilemma zwaar gaat wegen is dit boekje voor u geschreven. De Engelse prediker John Angell James (1785 – 1859) kwam 200 jaar geleden dezelfde worsteling tegen in zijn gemeente. Hij wilde die mensen een gids aan de hand doen, een wegwijzer en tegelijk een stimulans om het antwoord van Paulus: Geloof in de Heere Jezus Christus, en gij zult zalig worden… op te volgen. Het is verrassend hoeveel onderwijs James in dit boekje meegeeft. Hij slaagt erin om begrippen uit de geloofsleer met pakkende voorbeelden terug te brengen tot de kern. Tegelijk weet hij zijn lezers vast te grijpen; hij zet je aan het denken.

Tijdens het leven van de schrijver werden er 500.000 exemplaren van dit werk verkocht. Bij zijn leven werd het ook vertaald in het Frans, Duits en Nederlands en inmiddels is het in meer dan twaalf talen vertaald. Onder andere voor Charles Haddon Spurgeon heeft dit boek veel betekend en Martyn Lloyd Jones gaf dit boek zijn vrouw Bethan toen zij de Heere begon te zoeken.

Dhr. D.J. Doorn heeft de oorspronkelijke vertaling van dr. P.J.L. Huët herschreven naar hedendaags Nederlands, zodat het ook voor jongeren een heel toegankelijk boekje is geworden. Ds. P. de Vries schreef een uitgebreide inleiding over de oorsprong van dit boekje en over de auteur Jong Angell James. Het boek telt ruim 200 pagina's. Verschijnt per 15 juli 2024.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Wat moet ik doen om zalig te worden?” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *