De rijkdom van Zijn genade

 24,95

EAN: ISBN 978-94-90165-38-3
Categorie:

Beschrijving

17 preken over de Dordtse leerregels: door Ds. J. Driessen.

Dhr. C. Bregman schrijft hierover:

‘Zie, daarom gaan de Dordtse Leerregels als het ware met deze mensen in gesprek, en geven ze antwoord op de vragen van het hart’. Dit is een treffend citaat uit een van de preken van ds. J. Driessen over dit derde belijdenisgeschrift van onze drie Formulieren van Enigheid. Het is typerend voor de manier waarop hij tewerk is gegaan.

In dit boek heeft ds. Driessen in zeventien preken de Dordtse Leerregels uitgelegd. De preken geven er een heldere verklaring van. Het gaat hem om wat de titel De rijkdom van Zijn genade aangeeft, namelijk Gods verkiezend welbehagen in Zijn grote genade te laten schitteren tegen de achtergrond van onze menselijke verlorenheid.

De in 2020 overleden pastor doet dat beknopt maar toch grondig; hij doet dat tegelijk eenvoudig en helder onderwijzend. Het actuele en waarschuwend element ontbreekt in deze preken zeer beslist niet, maar de grootste kracht ervan ligt toch wel in de pastorale bewogenheid waarmee hij heel dicht bij het hart van de hoorders en lezers komt. Daardoor liggen er in dit boek rijke schatten voor het geestelijk leven.

Zo mag deze predikant nog spreken, nadat hij van zijn aardse post werd afgelost.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “De rijkdom van Zijn genade” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *